Kapla is gemaakt van massief grenenhout. Met de verschillende kleuren plankjes van een afmeting kan oneindeloos gecombineerd en gebouwd worden.

Je hebt geen lijm, spijkers, schroeven of kliksysteem nodig. Kapla speelgoed plankjes grijpen niet in elkaar in. Elk kapla speelgoed plankje wordt gewoon boven op een ander geplaatst en op zijn plaats gehouden door de zwaartekracht en het evenwicht. Hoewel de afmetingen van de rechthoekige kapla speelgoed blokjes zich verhouden als 1:3:5, kunnen er toch constructies met een verbazingwekkende complexiteit mee gemaakt worden.

In elke doos met kapla speelgoed zit een handleiding met technieken en modellen. Kapla speelgoed kan snel en gemakkelijk opgeborgen worden in een trommel of een houten kist. Kapla-plankjes kunnen zowat overal op geplaatst worden. Alles wat u nodig hebt is een effen oppervlak en wat verbeelding.

Kapla speelgoed is een pedagogisch hulpmiddel dat als zodanig gebruikt wordt in het onderwijs. Het bouwen met identieke plankjes, zonder bevestigingelementen, ontwikkelt en verfijnt de vaardigheden van het kind in het omgaan met elementen in een driedimensionale ruimte, waarbij het de materie leert ontdekken en beheersen.